nieuws

Luxe resort in monumentaal fort in de Beemster

Hotel

In een monumentaal gebouw dat ooit dienst deed als munitieopslag en gevangenis, huisvest vanaf juni Fort Resort Beemster. In het Fort aan de Nekkerweg, zoals de officiële naam luidt, in de Stelling van Amsterdam in de Beemster kunnen gasten straks overnachten, eten en genieten van luxe wellnessfaciliteiten.

Luxe resort in monumentaal fort in de Beemster

Initiatiefnemer van Fort Resort Beemster is Frank Bart, die ook eigenaar en aannemer is. Hij verbouwde het monumentale fort binnen de stadsmuren van de Stelling van Amsterdam tot het ‘meest duurzame wellnessresort van Nederland’. In juni openen de deuren.

Van gevangenis naar suites

Het fort is gelegen in Werelderfgoed ‘De Beemsterpolder’ en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het gebouw functioneerde in het verleden als munitieopslag, gevangenis en magazijn.

Vanaf juni herbergt het fort twaalf hotelsuites, een private spa, twee restaurants en diverse wellness- en spafaciliteiten, waaronder hamman, het Dode Zee-bad, de panoramasauna en de belevenisdouche. Het hotel is CO2-neutraal en voorzien van energievriendelijke technieken.

Binnenhuisarchitect Osiris Hertman kreeg als opdracht iets te ontwikkelen dat ‘stoer, sober en chic’ moest worden. De verbouwing is naar eigen zeggen uitgevoerd met respect voor Werelderfgoed en het milieu.

Tablet pc voor iedere gast

Dankzij de dikke muren van het fort (tussen 1,65 en 2,50 meter), was een nieuwe klimaatinstallatie overbodig. Verwarming en koeling worden geregeld via vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Water wordt via het op het dak gelegen duinzand opgevangen en in de originele installatie in de drie reinwaterkelders gefilterd en teruggepompt voor hergebruik.

Alle hotelgasten hebben de beschikking over een tablet pc, waarmee ze roomservice en behandelingen kunnen bestellen, de led-verlichting op de kamer kunnen regelen en toegang hebben tot de mediabibliotheek en internet.

Reageer op dit artikel