nieuws

Maarten Arlman naar Park Plaza

Hotel

Maarten Arlman is de nieuwe hotel manager van Park Plaza Amsterdam Airport. Arlman is al eind vorig jaar aangesteld als opvolger van Gerard van der Haagen. Park Plaza heeft deze mutatie echter pas deze week naar buiten gebracht.

Maarten Arlman naar Park Plaza

Maarten Arlman was director of food&beverage bij het Okura in Amsterdam. Andere betrekkingen van hem: facility manager bij Hogeschool INHolland en deputy general Manager bij Resort Hof van Saksen in Nooitgedacht. Ook werkte hij na zijn vertrek bij het Okura nog korte tijd voor Amvilco. Het is niet bekend wat zijn voorganger Gerard van der Haagen is gaan doen.

Arlman wil in zijn nieuwe betrekking als hotel manager het Park Plaza Amsterdam Airport beter in de congresmarkt zetten. ‘Ons hotel is nu nog erg veel afhankelijk van de leisure markt, met als resultaat een lagere gemiddelde kamerprijs. Op onze locatie en met 19 vergaderzalen wil ik de zakelijke markt beter aanboren.’

Park Plaza Amsterdam Airport in Lijnden werd in 2007 geopend als Holiday Inn Schiphol. Park Plaza verwierf het hotel met 342 kamers in mei 2010. Maandag 27 februari komt een ploeg bouwvakkers naar het hotel om te beginnen met de renovatie van alle publieke ruimtes op de begane grond. Elders in het hotel wordt een fitness en wellness ruimte gecreëerd. Totale investeringsbedrag: rond de twee miljoen euro.

Park Plaza Hotels kondigde begin vorig jaar al aan dat het circa 25 miljoen euro investeert in haar Nederlandse hotel portfolio. Frans Wientjes (ex-Eden Hotel Group) beheert de hotels als Regional General Manager Continental Europe.

Bert Middelburg

Daarnaast maakt Park Plaza melding van de benoeming van Bert Middelburg tot regional financial controller binnen het Benelux kantoor. Hij werkte hiervoor binnen diverse financiele functies bij Hilton.

Reageer op dit artikel