nieuws

Maatregelen om kamermeisjes te beschermen

Hotel

Hotels in de VS proberen beleid te maken hoe ze hun personeel kunnen beschermen tegen seksuele intimidaties van gasten. Dit naar aanleiding van de rel rond IMF-topman Dominique Strauss-Kahn en een nieuw incident, waarbij de voormalige voorzitter van de Bank of Alexandria, Mahmoed Salam Omar, zich vergrepen zou hebben aan een kamermeisje van het Pierre Hotel in New York.

Maatregelen om kamermeisjes te beschermen

Kamermeisjes in het Sofitel Hotel in Manhattan New York mogen inmiddels hun rok verruilen voor een broek, zo staat te lezen in De Telegraaf. In het Sofitel Hotel vond de spraakmakende rel plaats rond Straus-Kahn.

Ook denkt de hotellerie in New York aan een ‘paniekknop’ en het niet meer alleen een hotelkamer betreden. Probleem van de bedachte maatregelen is dat het voor hotels veel geld gaat kosten en daardoor slechts voor een enkeling is weggelegd.

Het jongste incident rond de 74-jarige Omar betreft het aanranden van een kamermeisje het luxe Pierre Hotel in Manhattan. De Egyptische ex-bankier is opgepakt. De zaak vertoont veel gelijkenis met de eerder opgepakte Strauss-Kahn.

Reageer op dit artikel