nieuws

Malta kopieert Amsterdamse slogan

Hotel

Het nationaal toerismebureau van Malta is aan de haal gegaan met de I amsterdam-kreet waarmee de hoofdstad zich sinds 2004 internationaal op de kaart wil zetten. Het land adverteert deze herfst elke dag vier keer op de Amerikaanse televisiezender CNN met de slogan I am Malta.

Malta kopieert Amsterdamse slogan

Met de campagne wil het Maltees toeristenbureau haar bewoners promoten, die een echt, eerlijk en gastvrij Malta laten zien. Ook de kreet I amsterdam benadrukt de mens in de stad, zowel de inwoners als de bezoekers.

‘Het lijkt erg op een kopie’, aldus directielid Peter Wybenga van het promotieplatform Amsterdam Partners dinsdag. Maar ik ben niet bang voor de ruis in onze internationale uitingen. Het merk Amsterdam is wereldwijd ijzersterk, en is vele malen sterker dan het merk Malta.’

Reageer op dit artikel