nieuws

Management NH De Sparrenhorst opgestapt

Hotel

Nog geen twee maanden na de overname door NH, heeft vrijwel het voltallige managementteam van hotel De Sparrenhorst in Nunspeet de koffers gepakt. General manager Joost Ligthart is maandag begonnen als gm van het van Hof van Saksen, een luxe bungalowpark in Drenthe. Operationeel manager Martine Konings volgt Ligthart op in De Sparrenhorst.

Management NH De Sparrenhorst opgestapt

‘No hard feelings’, zegt Ligthart over zijn vertrek uit Nunspeet. ‘Dit gebeurt nou eenmaal als een hotel wordt overgenomen door een grote club. En het werd eerlijk gezegd voor mij ook wel tijd eens iets anders te gaan doen.’

Ligthart zegt dat al vrij snel na de overname door NH Hoteles duidelijk werd dat zijn dagen bij De Sparrenhorst waren geteld. ‘Van de ene dag op de andere ben je je vrijheden kwijt. Ineens lopen alle verantwoordelijkheden via het hoofdkantoor. Sales en marketing, p&o, zelfs voor het aanvragen van een compensatiedag moet je aankloppen bij je regiomanager. Voor mij was de lol er snel af’

Ligthart is er ‘in goed overleg’ uitgekomen. ‘Er is een financiële regeling getroffen, ,maar dat gaat heus niet om bakken geld. Ik kan er geen nieuwe auto van kopen’.

Finale DHA

Ligthart werkte negen jaar voor De Sparrenhorst. Hij transformeerde het bedrijf van een kleurloos conferentieoord tot een modern, florerend hotel met een sterke vergaderfunctie. Ligthart behaalde met zijn managementteam de finale in de strijd om de Dutch Hotel Award 2007.

Begin dit jaar werd De Sparrenhorst overgenomen door NH Hoteles. NH aasde al enige tijd op een hotel op de Veluwe, de enige blinde vlek voor het Spaanse hotelbedrijf in Nederland.

Hammer was al weg

Behalve Ligthart zijn nog vier MT-leden opgestapt: Hester van den Bos-Nauta (sales & marketing), Michiel Roelfsema (f&b manager), Dana Bronkhorst (p&o en administratie), Gerwin van den Hoorn (sous-chef).

Niek Hammer (operations manager) was begin januari – min of meer gelijk met de overname door NH – vertrokken naar Okura, waar hij verantwoordelijk is voor de rooms division.

Zie ook

Reageer op dit artikel