Mannen niet welkom op hotelverdieping

Mannen niet welkom op hotelverdieping

In een Australisch hotel zijn mannen verbannen van een speciale 'Ladies Only' verdieping. De verdieping is in het leven geroepen nadat steeds meer zakenvrouwen in hun eentje inchecken.

Volgens een online krant is zelfs het personeel op de verdiepingen van het vrouwelijk geslacht, om zo de veiligheid van de gasten te waarborgen.

Volgens hoteleigenares Georgie Woods is de speciale vrouwenverdieping in het leven geroepen omdat er een grote behoefte naar was.

‘Tegenwoordig zijn veertig procent van de reizende zakenmensen in Australië vrouwen. Dat zijn veel dames die in hun eentje reizen naar onbekend gebied. Veiligheid en comfort spelen bij zestig procent van hun mee bij het kiezen van een hotelkamer’, aldus de eigenaresse.

In het hotel zijn elf van de 84 hotelkamers bedoeld voor vrouwen. Alle kamers bevinden zich op de ‘Ladies Only’ verdieping.

Mannen willen waarschijnlijk niet eens op de verdieping verblijven, waar de minibar vervangen is door een speciale verwenbar met beautyproducten. Verder zijn de kamers voorzien van geurkaarsen, verse bloemen, vrouwenblagen en een haartang.