nieuws

Marriott bouwt reuzenhotel in Azië

Hotel

Marriott heeft grootste plannen in Zuidoost-Azië. Het bedrijf wil een enorm hotel met ruim duizend kamers bouwen bij Hong Kong International Airport in de met zeven miljoen inwoners tellende stad Hong Kong.

Marriott bouwt reuzenhotel in Azië

Dat meldt South China Morning Post. Marriott wil bij de realisatie van het hotel nauw samenwerken met Union Sky Holding Limited, een partnership tussen Shun Tak Holdings Limited en Dragages Hong Kong Limited. Het nieuwe hotel gaat The Hong Kong SkyCity Marriott Hotel heten.

Het enorme hotel moet in de tweede helft van 2008 haar deuren openen en wordt gebouw in twee fasen. Het is daarmee het vijfde hotel van Marriott International in Hong Kong. Naast het hotel bij de drukke luchthaven wordt ook een groot centrum voor conferenties en beurzen gebouwd. Het gaat om een ruimte van meer dan 70.000 vierkante meter oppervlakte, SkyPlaza genaamd.

The Hong Kong SkyCity Marriott Hotel komt aan de waterzijde van het gebied met zich op de Zuid-Chinese Zee. Het hotel komt dicht bij Hong Kong Disneyland en is binnen 25 minuten te bereiken vanuit het centrum van de Aziatische metropool.

Reageer op dit artikel