nieuws

Massale knokpartij bij Van der Valk

Hotel

Het Van der Valk-hotel aan de A9 in Akersloot is zaterdagnacht het toneel geweest van een massale knokpartij tussen fans van de Amsterdamse volkszanger Sjaak Verkade en de politie. Van der Valk buigt zich over een toegangsverbod voor Verkade en zijn fans.

Massale knokpartij bij Van der Valk

Dat meldt De Telegraaf. Het was niet de eerste keer dat Verkade optrad in het horecabedrijf. Afgelopen zaterdag liep het optreden uit de hand toen fans van de volkszanger eerst met elkaar op de vuist gingen, en nadien insloegen op politieagenten.

Het feest in de bovenzaal van Van der Valk Akersloot begon feestelijk. De sfeer sloeg om toen er een conflict ontstond tussen twee mannen. Over en weer werden klappen uitgedeeld. Toen de gealarmeerde politie arriveerde, richtten de amokmakers hun woede op de politieagenten. Hierbij brak één agent een vinger.

Totaal verrichtte de politie vijf aanhoudingen. De directie van Van der Valk Akersloot zegt nog niet te weten of de zanger en zijn fans nog welkom zijn in de toekomst. Hierover gaat de hoteldirectie zich nog beraden.

‘Tot tien over twaalf was de sfeer top. Maar op een gegeven moment draai ik me om en zie een hele groep van links naar rechts gaan. Ik dacht nog dat ze een wave gingen doen, maar het was een knokpartij. Er was geen houden meer aan’, aldus Verkade op NoordhollandsDagblad.nl.

Reageer op dit artikel