nieuws

Meer boekingen mei-vakantie

Hotel

Het aantal boekingen voor de meivakantie ligt volgens brancheorganisatie ANVR nu ruim 10 procent hoger dan vorig jaar. Het gaat dan om reizen voor de periode van de laatste week van april tot medio mei, aldus de woordvoerster van de ANVR.

Meer boekingen mei-vakantie

Meer dan de helft van de mensen die geboekt hebben, kiezen voor een vliegvakantie.

Vakantiegangers blijven overwegend in Europa. Binnen Europa winnen Frankrijk en Turkije verder aan populariteit en ook Spanje blijft een geliefde bestemming. Het aantal boekingen voor verre reizen ligt 3 procent lager dan vorig jaar, maar het aantal boekingen naar de VS gaat juist een plus van 36 procent zien.

Het aantal boekingen binnen Europa ligt dit jaar 13 procent hoger dan in 2009.

Reageer op dit artikel