nieuws

Meer op vakantie in buitenland

Hotel

In tegenstelling tot veel berichten willen Nederlanders dit jaar juist meer naar het buitenland op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van reisbrancheorganisatie ANVR. Af geruime tijd verschijnen er berichten in de media dat door de kredietcrisis consumenten eerder een vakantie in eigen land zouden gaan boeken.

Meer op vakantie in buitenland

Uit recent onderzoek van ANVR, gepresenteerd aan de vooravond van de Vakantiebeurs in Utrecht, blijkt dat 51 procent van de Nederlanders van plan is vakantie door te brengen in eigen land. Vorig jaar was dat nog 56 procent.

‘Mensen die het hele jaar hard hebben gewerkt, willen gewoon lekker op vakantie. Vakantie is een primaire levensbehoefte geworden. Het bankstel gaat nog wel een jaar mee’, licht Mirjan Dresmé van ANVR op DePers.nl toe op de cijfers.

Wel blijkt uit onderzoek dat er 14 procent minder wintervakanties zijn geboekt. Ook wachten consumenten langer met het boeken van een vakantie. Ze wachten prijsdaling van vakantiereizen af en kijken eerst of ze hun baan behouden.

Uit een ander onderzoek, van bureau GfK, blijkt dat bijna zestig procent van de Nederlanders vanwege de kredietcrisis gaat bezuinigen op de zomervakantie. 28 Procent geeft zelfs aan flink te bezuinigen als gevolg van de kredietcrisis.

Reageer op dit artikel