nieuws

Meer passagiers voor vliegveld Maastricht

Hotel

Het vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft vorig jaar opnieuw een sterke groei van het aantal passagiers gekend. Dat heeft de luchthaven dinsdag 3 januari bekendgemaakt.

Meer passagiers voor vliegveld Maastricht

Het aantal passagiers steeg met veertig procent ten opzichte van 2010. Ruim 360.000 passagiers maakten gebruik van het vliegveld, onder meer door het aanbod van nieuwe bestemmingen. Zo heeft Ryanair zijn routenetwerk uitgebreid en introduceerde Germanwings dagelijkse vluchten naar Berlijn vanaf Maastricht.

In 2010 was er sprake van een toename van 44 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. MAA verwacht dat de groei van het aantal passagiers aanhoudt. De groei zal echter wel lager uitvallen dan in de voorgaande jaren.

Reageer op dit artikel