nieuws

Meer toeristen in Nederland

Hotel

Nederland was het eerste halfjaar vooral bij Duitsers, Belgen, Scandinaviërs en Zuid-Europeanen in trek. Het aantal toeristen groeide met 13 procent. De grootste toename sinds de jaren negentig.

Meer toeristen in Nederland

Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) donderdag. Het NBTC baseert zich op voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens het NBTC komen de toeristen vooral af op het Rembrandtjaar, waarbij ook de goedkope vliegverbindingen een rol spelen.

Uit de cijfers blijkt verder dat vooral Duitsers voor hun tweede of derde vakantie naar de Nederlandse kust komen. Onlangs werd bekend dat Duitse toeristen nog wel wat aan te merken hebben op Nederland. Uit recent onderzoek blijkt dat ze niet wakker liggen van de Nederlandse gastronomie.

Zie ook:
NBTC wil Chinezen lokken met Hans Klok

Reageer op dit artikel