nieuws

Meer vakantieplannen, maar minder in Nederland

Hotel

71 Procent van de Nederlanders wil komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie. 16 Procent twijfelt nog en 13 procent geeft aan beslist/waarschijnlijk niet te gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen (11,2 miljoen) ligt daarmee iets hoger dan vorig jaar (+1 procent). De belangstelling voor eigen land daalt licht.

Meer vakantieplannen, maar minder in Nederland

Dit blijkt uit onderzoek dat NBTC-NIPO Research heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

De meeste zomervakantieplannen betreffen een vakantie in het buitenland. Circa 7,9 miljoen Nederlanders zijn van plan om in de zomer van 2011 naar het buitenland te gaan. Dat zijn er 65.000 meer dan vorig jaar (+1 procent). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk en Spanje het meest populair. Italië en Groot-Brittannië laten de meeste groei zien.

Na twee jaar van groei is de belangstelling voor een vakantie in eigen land licht gedaald en wel met ongeveer 40.000 plannen (-2 procent). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo’n 2,5 miljoen Nederlanders. Zo’n 800.000 Nederlanders hebben nog geen keus gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie.

Van alle vakantiegangers die vooraf iets willen regelen voor komende zomer heeft ruim 30 procent dit begin januari reeds gedaan. Vergeleken met vorig jaar ligt het aantal gerealiseerde boekingen voor de zomervakantie daarmee zo’n 5 procent hoger.

NBTC-NIPO Research heeft onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van ruim 8.000 Nederlanders. Het ging daarbij om vakanties van een week of langer in de komende zomerperiode.

Reageer op dit artikel