nieuws

Meerdere biedingen op failliet Hotel Doesburg

Hotel

Er zijn meerdere geïnteresseerden voor het failliete Hotel Doesburg. De kans op een doorstart is daarmee zeer groot. Dit zegt curator Daniël de Haan. Over het aantal en de namen van de geïnteresseerden wil de curator geen uitspraak doen.

Meerdere biedingen op failliet Hotel Doesburg

Er is door meerdere partijen interesse getoond om het hotel plus restaurant verder te exploiteren. De biedingsperiode loopt op 31 juli af. De curator beoordeelt de biedingen op een aantal factoren, te weten de hoogte van het bod, de plannen van de overnemende partij en hetgeen er met het personeel gaat gebeuren.

Hotel

‘Die factoren wegen allemaal mee, met de focus op het hoogste bod. We leggen onze beslissing vervolgens voor aan de rechter-commissaris en die moet vervolgens beslissen naar welke partij het hotel gaat,’ aldus De Haan tegen Missethoreca.nl.

Het hotel aan de IJssel in Doesburg werd in april van dit jaar feestelijk geopend, maar ging na twee maanden failliet . Volgens de curator zijn de problemen veroorzaakt door ‘een samenloop van omstandigheden’.

Bij het hotel werkten 45 mensen. Er zal worden geprobeerd om de koper te interesseren om een deel van het personeel over te nemen.

Reageer op dit artikel