nieuws

Megahotel in rijkste dorp China

Hotel

In Huaxi, het rijkste dorp van China, is het Longxi International Hotel geopend. Het 328 meter hoge pand heeft een zwembad op het dak en een ronddraaiend restaurant in een goudgekleurde bol bovenop het gebouw.

Megahotel in rijkste dorp China

Dat meldt RTL Z op de website op basis van een publicatie in het Duitse tijdschrift Der Spiegel. Huaxi ligt in het oosten van China, telt tweeduizend inwoners en is het rijkste dorp van het land, met een gemiddeld inkomen van 100.000 euro per inwoner.

Huaxi ligt ingeklemd tussen uitgestrekte industriegebieden, waar tienduizenden arbeiders werken in de textiel- en metaalbranche. De bewoners zijn feitelijk de aandeelhouders van het dorp en toetreden tot de gemeenschap is alleen weggelegd voor zeer rijke Chinezen.

De inwoners lieten de afgelopen jaren de nodige prestigieuze projecten bouwen. Daaronder kopieën van het Plein van de Hemelse Vrede in Peking en het Opera House in Sydney. Jaarlijks bezoeken duizenden Chinezen het dorp om het succes te bewonderen.

Reageer op dit artikel