Menukaart voor duurzame hotelbouw

Menukaart voor duurzame hotelbouw

Paul Hermanides, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam, heeft de eerste menukaart 'Duurzame Nieuwbouw Hotels' in ontvangst genomen. De menukaart telt diverse maatregelen bij het ontwikkelen van nieuwe hotels in Amsterdam.

De eerste menukaart kreeg Hermanides uit handen van wethouder Vos. De overhandiging was tevens de start van een expertmeeting waarbij hotelontwikkelaars en –exploitanten discussieerden over duurzame oplossingen die gekozen kunnen worden bij de bouw van nieuwe hotels.

In de menukaart ‘Duurzame Nieuwbouw Hotels’ staan diverse maatregelen genoemd. Deze zijn gerangschikt in de kolommen ‘brons’, ‘zilver’ en ‘goud’. De maatregelen sluiten aan op milieukeurmerken zoals de Green Key.

Tijdens de discussiemiddag op 28 mei kwamen onder andere architect Thomas Rau en de Amsterdamse hotelloods René van Schie aan het woord. De bijeenkomst was georganiseerd door de Dienst Milieu en Bouwtoezicht en Economische Zaken van de gemeente Amsterdam.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.