nieuws

Mieke Cuppen wint eerste Mercure Cultuurprijs

Hotel

Mieke Cuppen is de winnaar van de eerste Mercure Cultuurprijs. De Rotterdamse gaf het best invulling aan de opdracht een tafelconcept te ontwikkelen passend in een hotel van de keten.

Mieke Cuppen wint eerste Mercure Cultuurprijs

Het ontwerp van Cuppen wordt nu (gedeeltelijk) geproduceerd en in gebruik genomen in de Nederlandse Mercure-hotels. Bovendien wint de Rotterdamse een reis naar het Australische Sydney.

De bekendmaking was gisteravond tijdens een speciale awardavond in het Mercure-hotel Amsterdam aan de Amstel. Er was een videoverbinding met staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die de uitslag wereldkundig maakte.

Op de tweede plaats eindigden De JongeKalff (Jennifer de Jonge en Roos Kalff) én Sander Lucas. Deze drie ontwerpen plaatsten zich voor de finale na de eerste ronde, waarvoor 62 aanmeldingen binnenkwamen.

Met het nieuwe initiatief wil Mercure laten zien dat het een hippe en moderne keten is met een duidelijke link naar cultuur. Alle in Nederland wonende en werkende kunstenaars werden uitgenodigd een tafelconcept passend in een hotelomgeving te ontwerpen.

Juryvoorzitter was Mercure-directeur Caro van Eekelen, ook tweesterrenchef Ron Blaauw had zitting in de jury.

Reageer op dit artikel