nieuws

Miljoen meer overnachtingen in Amsterdam in 2011

Hotel

Dit jaar zullen een miljoen extra toeristen in Amsterdam overnachten. Die verwachting spreekt René van Schie uit. Hij is van de Hotelloods, een dienst die het hotelbeleid van de gemeente coördineert.

Miljoen meer overnachtingen in Amsterdam in 2011

Volgens Van Schie zouden de één miljoen extra overnachtingen een record voor Amsterdam betekenen. Bovendien denkt hij dat de groei in de hoofdstedelijke logiessector nog wel aanhoudt tot in 2013.

Van Schie deed zijn uitspraken tijdens Talking Business in de Hotel Lounge op de Horecava. Deze door de HotelloTOP en Misset Horeca geïnitieerde paneldiscussie bestond naast Van Schie uit de hoteliers René Wildeman (de Roode Leeuw), Michael Levie (citizen M) en Bas Tolmeijer (Apollo Hotels & Resorts). ‘Hotelnomade’ Vincent van Dijk completeerde het panel, dat werd geleid door Martijn Reintjes (Misset Horeca).

Van Schie merkte verder op dat de samenwerking tussen de vastgoedwereld en de hotellerie steeds beter gaat. De man achter Hotelloods acht die samenwerking ook noodzakelijk voor de sector. Van Schie pleit ervoor dat hotelscholen meer aandacht gaan schenken aan het fenomeen vastgoed.

De goede berichten van Van Schie over de hotelsector volgen op het positieve nieuws van de 11 procent extra toeristen in Nederland. Ook Wildeman, Tolmeijer en Levie spraken tijdens de discussie hun vertrouwen uit in 2011.

Reageer op dit artikel