nieuws

Miljoenen impuls voor Friese horeca bij Elfstedentocht

Hotel

De Elfstedentocht brengt de horeca in Friesland miljoenen euro’s in het laadje. De toerismeorganisatie Friesland Marketing en NBTC/NIPO spreken over tientallen miljoenen euro’s voor de horeca- en toerismesector wanneer de schaatstocht verreden wordt.

Miljoenen impuls voor Friese horeca bij Elfstedentocht

Afhankelijk van het aantal bezoekers zal de opbrengst tussen de 50 en 100 miljoen euro liggen, meldt de NOS op haar site. Dit komt neer op 5 tot 10 procent van de jaaromzet in Friesland.

Wanneer de tocht wordt verreden, verwachten de Vereniging Friesche Elf Steden en de gemeente Leeuwarden tussen de één en twee miljoen bezoekers. De afgelopen dagen werd duidelijk dat hotelkamers in Friesland nauwelijks meer te boeken zijn.

De elfstedenkoorst houdt de doorgaans zo nuchtere Friezen behoorlijk bezig. ‘Zelfs Friezen gaan erin geloven’, liet Baukje de Vries, voorzitter van de KHN-regio Friesland, zich begin deze week weten. Inmiddels neemt het aantal berichten over invallende dooi alsmaar toe. De Vereniging Friesche Elf Steden controleert dagelijks of de knelpunten op de route door aanhoudende vorst worden opgelost.

Reageer op dit artikel