nieuws

Miljoenenplan bij beurscomplex Hardenberg

Hotel

Een restaurant met 1.800 zitplaatsen, en een hotel er bovenop. Ondernemer Herman van der Most wil aan de slag met het terrein pal voor het beurscomplex in Hardenberg in Overijssel.

Miljoenenplan bij beurscomplex Hardenberg

Op Stentor.nl ontvouwt de broer van de bekende zakenman Hennie van der Most zijn plannen. Het gaat om een gebouw dat plaats moet bieden aan een à la carte restaurant met 1.800 zitplaatsen, daar bovenop een hotel van vier verdiepingen met 190 kamers en een congrescentrum met vergaderzalen. Het pand moet verrijzen op de voormalige parkeerplaats, voor de bestaande beurshallen. Geschatte bouwkosten: 12 miljoen euro.

Tekort aan slaapplaatsen

Volgens Van der Most is er dringend behoefte aan extra kamers in Hardenberg. Tijdens beurzen en evenementen kunnen bezoekers overnachten in het hotel. Behalve de zakelijke markt ziet de ondernemer brood in leisure-gasten. ‘Ik denk met name aan ouderen, die hier een paar dagen in de omgeving willen fietsen kunnen hier prima terecht’.

‘Nieuwe Bonte Wever’

Van der Most heeft ambitieuze plannen met de evenementenhal in Hardenberg. Hij wil het complex laten uitgroeien tot een ‘nieuwe Bonte Wever’. Het nieuwbouwplan voorziet in een verbinding met het toekomstige hotel. Op een van de beurshallen komt een tuinterras voor de hotelgasten.

Reageer op dit artikel