nieuws

Minder cruiseschepen voor Rotterdam

Hotel

Komend cruiseseizoen doen naar verwachting veertien cruiseschepen Rotterdam aan, vijf minder dan vorig jaar. Amsterdam meldde vorig jaar flink meer cruiseschepen te ontvangen dit seizoen.

Minder cruiseschepen voor Rotterdam

Volgens het Havenbedrijf Rotterdam heeft de vermindering onder meer te maken met bouwactiviteiten op en rond de cruiseterminal aan de Wilhelminapier.

Bovendien heeft een grote rederij zijn passagiersschepen verplaatst van de Baltische- naar de Middellandse Zee waardoor Rotterdam als stopplaats vervalt, maakte het havenbedrijf dinsdag bekend.

Een woordvoerder van het havenbedrijf zei dat de daling van het aantal cruiseschepen niets te maken heeft met de groei die Amsterdam doormaakt als cruisehaven. De hoofdstad maakte onlangs bekend dit jaar 118 zeereuzen te verwelkomen.

‘We zien Amsterdam niet als concurrent, we zien ons zelf als alternatief voor de hoofdstad’, aldus de woordvoerder.

Door de bouw op de Wilhelminapier kunnen de touringcars de opvarenden niet meer oppikken voor tochtjes langs Nederlandse trekpleisters. Omdat de bouwactiviteiten nog enige jaren gaan duren, denkt Rotterdam aan tijdelijke verplaatsing van de terminal naar een andere plek in de haven.

Het Rotterdamse cruiseschepenseizoen begint 27 april met de komst van de MV Nordnorge van de Noorse rederij Hurtigruten. Koningin Beatrix komt op 1 juli naar de Wilhelminapier om de Eurodam te dopen, een nieuw cruiseschip van de Holland America Line.

Reageer op dit artikel