nieuws

Mogelijk cruciale rol bij scheepsramp voor hoofdkelner

Hotel

Hoofdkelner Antonello Tievoli speelt vermoedelijk een cruciale rol bij de ramp met cruiseschip Costa Concordia in Italië. De kelner is afkomstig van het eiland Isola del Giglio waar het cruiseschip omsloeg.

Mogelijk cruciale rol bij scheepsramp voor hoofdkelner

De kapitein van het schip, die wordt vastgehouden vanwege vermeende fouten, zou de hoofdkelner een plezier hebben willen doen door extra dicht langs het eiland te varen. Bij deze actie botste het schip op een rots waarna het kapseisde.

De 82-jarige vader van hoofdkelner Antonello Tievoli zegt zijn zoon sinds het ongeval niet meer te hebben gesproken. ‘Ik weet dat hij me die avond vanuit het schip graag wilde groeten door te toeteren. Hij heeft geen schuld, want de verantwoordelijkheid ligt bij de kapitein’, aldus de Giuseppe Tievoli, een rasechte inwoner van het eiland.

Bij de scheepsramp kwamen zes mensen om het leven. Nog 29 opvarenden worden vermist.

Reageer op dit artikel