nieuws

Mojitovariant wint NK Cocktails

Hotel

In het Amsterdamse College Hotel werd woensdag gestreden om het Nederlands Kampioenschap Cocktails. Robert Brommet won met een eigen variant op de populaire Mojito en mag Nederland vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Puerto Rico.

Mojitovariant wint NK Cocktails

Voor Brommet was het een thuiswedstrijd: hij werkt in The College Hotel. Hij vernoemde zijn winnende creatie dan ook naar de plek waar hij deze uitvond. De van de mojito afgeleide longdrink cocktail heet The Colegito.

De jury prees Brommet om het gemak en de snelheid waarmee deze cocktail te maken is, een vereiste om bij een groot publiek in de smaak te vallen. Ook was de smaak goed en de presentatie uitstekend.

Brommet wint met de titel ook een ticket naar Puerto Rico, om daar in oktober namens Nederland deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen. Deze worden gehouden tijdens het congres van de International Bartender Assosiation (IBA) in het hotel waar ooit de Pina Colada werd uitgevonden.

Het NK Cocktails werd georganiseerd door de Nederlandse Bartenders Club, die al in 1949 werd opgericht. Naast het NK Cocktails werd ook de ROC Best Student Award uitgereikt, en deze werd gewonnen door Dave Mulder.

De winnende cocktail:

Naam: The Collegito
Bereidingswijze: Build en Muddle (stampen)
Schenken in: Longdrinkglas
Garnering: limequats en mint

Ingrediënten:

  • 30 ml Bacardi Limón

  • 40 ml Peachtree

  • 20 ml Peach siroop Monin

  • Vers stukje perzik

  • Mintblaadjes

  • Opvullen met sodawater

  • Reageer op dit artikel