nieuws

Mövenpick A’dam krijgt halte rondvaartboten

Hotel

Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre krijgt een halte voor rondvaartboten. Ook taxiboten mogen binnenkort aanleggen bij het viersterrenhotel. De ‘waterreizigers’ kunnen plaats nemen op het nieuwe terras van het hotel.

Mövenpick A’dam krijgt halte rondvaartboten

De halte voor de boten moet voor de mei-vakantie in gebruik zijn, meldt general manager Albert Rouwendal van Mövenpick Amsterdam. Mensen kunnen dan direct opstappen bij het hotel aan het IJ. ‘Er is zelfs een verlaagde opstap gemaakt voor salonbootjes’, aldus Rouwendal.

Meeting point

Het wordt een levendige buurt, stelt Rouwendal. ‘Naast de weg en het spoor is het gebied nu ook over water bereikbaar. Tel daar de grote kantoren uit de buurt bij op en de cruiseschepen die hier aanmeren, dan kun je je voorstellen dat het een heel levendige omgeving wordt’.

Om een graantje mee te pikken van de toestroom van mensen opent Mövenpick binnenkort een groot terras. ‘Op honderd vierkante meter willen we 28 tafels plaatsen en een lounge-achtige sfeer creëren. Bedrijven uit de buurt komen steeds vaker bij ons voor hun weekendborrel. Het wordt een echte meeting point voor de buurt.’

Stoomboot-fluitconcert

Rouwendal: ‘De stad wil dat dit gebied het opstapgebied wordt voor alle bussen die naar Amsterdam komen. Onder het hotel zijn 560 parkeerplaatsen met ruimte voor dertig bussen. Vanaf ons hotel zijn mensen met twee tramhaltes in op de Dam’.

Op 22 juni wordt de officiële opening van het gebied met het Muziekgebouw, Bimhuis, Mövenpick en PTA gevierd met een bijzonder stoomboot-fluitconcert. Diverse boten, waaronder een groot cruiseschip, laten een muziekstuk horen. Het stuk is speciaal gecomponeerd waarbij de toonhoogte en frequentie van de schepen op elkaar zijn afgestemd.

Reageer op dit artikel