nieuws

Mövenpick Amsterdam schroeft service op

Hotel

Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre gaat het serviceniveau in het hotel fors verhogen. Het drie jaar oude hotel gaat hiermee tegen de algemene ontwikkeling in, waarbij hotels in met name het topsegment kiezen voor een lagere servicegraad om zo laagdrempeliger te zijn en kosten te besparen.

Mövenpick Amsterdam schroeft service op

‘Wij hebben geen service geschrapt, maar juist geïnvesteerd in zaken als bijvoorbeeld internet, executive floor en het guest service systeem. Dit is een one call stop systeem waarbij telefoontjes van gasten via één service point lopen, zodat ze nog sneller worden geholpen bij vragen’, aldus general manager Albert Rouwendal van het viersterren hotel.

Verder zet Mövenpick lobbymedewerkers in. Deze personeelsleden spreken wachtende gasten in de lobby aan om zo te voorkomen dat ze onnodig lang in een rij staan bij een eenvoudige vraag over het hotel of de stad.

Shuttle

Naast het optimaliseren van de service in het hotel wil Rouwendal ook rondom het hotel meer service en bedrijvigheid. ‘In februari 2010 starten we met een directe shuttle naar en van Schiphol. Deze shuttle gaat via het Centraal Station en nog twee hotels, waar het Lloyd Hotel er één van is.’

Rouwendal: ‘Voeg daaraan toe dat gasten gebruik kunnen maken van Segway-, scooter- en fietsenverhuur, ons restaurant Silk Road totaal vernieuwd is en dat ons grote lounge terras bijzonder veel gasten, ook van buiten, aantrekt’.

Sail 2010

Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre verwacht veel van Sail 2010. Het grote zielevenement vindt volgend jaar in augustus plaats en de eerste boekingen voor het hotel zijn al binnen.

‘Vanuit onze hotelkamers heb je prachtig uitzicht op het water. Naast hotelkamers willen veel bedrijven gebruik maken van ruimtes in ons hotel. Zo kunnen ze gasten opvangen en vermaken om daarna naar Sail te gaan. Sail wordt echt prachtig voor de Amsterdamse horeca’.

Reageer op dit artikel