nieuws

Mövenpick eist verbod op tv-uitzending

Hotel

Het Mövenpick Hotel in ’s Hertogenbosch stapt naar de rechter. Het hotel wil zo proberen een uitzending van het KRO-programma Reporter te verbieden. De hoteldirectie vindt dat het hotel door Reporter wordt afgeschilderd als een ‘broedplaats voor criminelen’.

Mövenpick eist verbod op tv-uitzending

Dat meldt De Telegraaf. De reportage van Reporter, die zondag wordt uitgezonden, gaat over de miljoenenfraude rond het Philips Pensioenfonds. Een deel van opnames voor de uitzending vond plaats op de stoep van het Mövenpick Hotel in Den Bosch.

Directeur Van der Steen van Mövenpick Den Bosch vreest dat gasten na de uitzending het hotel links laten liggen. In een kort geding eist Mövenpick een verbod op de uitzending, of verwijdering van alle verwijzingen naar het hotel.

Een woordvoerder van Reporter laat weten niet te begrijpen wat Mövenpick bezielt om de uitzending te dwarsbomen. De reportage van zondag aanstaande gaat in om de manier waarbij grote hoeveelheden pensioengeld van Philips verdween in de zakken van vastgoedhandelaren.

Reageer op dit artikel