nieuws

Museumboot wordt hotel

Hotel

Deze week start de verbouwing van het voormalige Rotterdamse museum Schepen Uit Verre Landen tot het drijvende H2otel. Het voormalige museum wordt een bed&breakfast met 49 kamers in verschillende prijsklassen.

Museumboot wordt hotel

Het startsein voor de verbouwing wordt gegeven met het plaatsen van drijvers onder het hotel op het water. Deze zijn nodig om het extra gewicht te kunnen dragen die verbouwing en gasten met zich meebrengen.

De grote drijvers worden in delen naar Rotterdam vervoerd en het laatst stukje per boot naar het hotel gesleept. Om ze onder het hotel te krijgen worden ze volgepompt met water, eronder gebracht, waarna het water er weer wordt uitgepompt, meldt het Algemeen Dagblad.

Het H2otel krijgt geen restaurant. Volgens de initiatiefnemers van het nieuwe drijvende hotel, de Rotterdamse horecaondernemer Leen van Popering en Leida van der Sluis, zijn er in de omgeving genoeg plekken waar je lekker kan eten.

Reageer op dit artikel