nieuws

NAC wil hotel bij stadion

Hotel

De Bredase voetbalclub NAC wil bij het stadion een hotel, om het zakelijke karakter van de geplande nieuwbouw te onderstrepen. In het nieuwbouwproject ‘Stadionkwartier’ is naast een megasupermarkt en een bioscoop ruimte voor diverse horeca-activiteiten.

NAC wil hotel bij stadion

De club wil in en rond het Rat Verlegh Stadion voor ruim honderd miljoen euro vertimmeren. De komst van het hotel is nog niet definitief laat NAC weten, maar de gemeente ziet het wel zitten. ‘Een hotel dat zich voornamelijk richt op de zakelijke toerist is een prima aanvulling voor de stad’, zegt de Bredase VVV-directeur Marlice Dreessen in BN/De Stem.

KHN vindt de combinatie hotel-stadion ongelukkig, zegt Peter Werther, voorzitter van de Bredase afdeling van de branchevereniging. ‘Het werkt niet. Bij Feyenoord leuren ze ook al tien jaar met een hotel en het staat er nóg niet. De hotelmarkt zit er niet op te wachten’

In de oorspronkelijke plannen was ook een hotel opgenomen, maar daarvoor werd eerder geen serieuze uitbater gevonden, nu hebben zich alsnog exploitanten gemeld die brood zien in een hotel bij NAC. De bouw van het Stadionkwartier begint wat NAC betreft in 2009.

De supportersvereniging doet op haar website alvast een suggestie voor de naam: Het Rat Verlegh Hotel.

Reageer op dit artikel