nieuws

NBTC lanceert nieuw themajaar 2008

Hotel

Nooitverwacht Nederland’ is het nieuwe toeristische themajaar 2008 van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). In dit themajaar richt het NBTC zich op een breed toeristisch aanbod van Nederland dat minder bekend is.

NBTC lanceert nieuw themajaar 2008

‘Het zijn de geheimen, de kleine pareltjes van Nederland die de bezoeker nooit verwacht had tegen te komen. Volgens jaar gaan wij die prijsgeven’, klinkt het spannend uit de mond van Erik van Dijk, manager themajaren en internationale evenementen.

Subthema’s
‘Nooitverwacht Nederland’ bestaat uit drie subthema’s: Cultuur & Historie, Land & Water en Gastronomie & Logeren. Over de concrete invulling van de thema’s denkt het NBTC op dit moment hard na. Duidelijk is dat voor elk thema een aparte website wordt gelanceerd.

‘We proberen zoveel mogelijk “geheimpjes” van Nederland in kaart te brengen zodat zowel Nederlands als ook buitenlandse toeristen verwonderd raken van wat ze zien en ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan slapen in een vuurtoren, een museum in een bunker of op bezoek gaan bij een inwoners van de Jordaan in Amsterdam’, aldus Van Dijk.

Van Dijk vervolgt: ‘Uiteraard hebben we bij de invulling van de subthema’s ook de hulp nodig van het toeristisch bedrijfsleven’.

Reageer op dit artikel