nieuws

Nederland krijgt eerste FSC-gekeurde hotelkamer

Hotel

Het Amsterdamse NH Barbizon Palace hotel krijgt als eerste in Nederland een kamer die volledig is ingericht met FSC goedgekeurd meubilair. Ook de maker daarvan is Nederlands.

Nederland krijgt eerste FSC-gekeurde hotelkamer

Nadat de samenwerking tussen Philips en NH bekend werd, waarbij de elektronicagigant een proefkamer in Barbizon Palace voorziet van LED-sfeerverlichting, bood meubelmaker Schalkwijk aan deze kamer in te richten met FSC gekeurde meubels.

‘Zonder dat wij het in de gaten hadden waren wij de eerste FSC inrichting voor een hotelkamer aan het maken. In ieder geval van Nederlan, en misschien wel van Europa’, zegt marketing manager Laurence van Heuven van Schalkwijk. Dat was ook niet de insteek. Wel dat de kamer volledig FSC-ok zou zijn, maar niet dat het persé de eerste volledig goedgekeurde hotelkamer zou zijn.

Een mooie bijkomstigheid, waardoor Van Heuven rekent op veel animo uit de hotellerie. ‘Uit de gehele markt komen bijzonder positieve reacties. Ik durf de voorspelling te maken dat dit echt een hot item gaat worden binnen niet al te lange tijd. Ga maar na, welk hotel let er nu niet op het milieu en onze samenleving? Duurzaam is op dit moment een stopwoordje aan het worden. En nu ook voor meubels en interieurs.’

Schalkwijk is het enige bedrijf in Nederland dat een FSC keurmerk voor meubels heeft. Het certificaat luistert nauw, legt Van Heuven uit: ‘Je kan wel meubels maken van FSC gecertificeerd hout, maar dat is nog geen FSC gecertificeerd meubel. Men is verplicht zelf FSC gecertificeerd te zijn, wil men iets doorgeven dat FSC gecertificeerd is.

FSC wil zeggen dat het gebruikte hout volledig is geproduceerd op een milieubewuste manier. Om het keurmerk te krijgen moet elke schakel in de productieketen, van bosbouw tot export en verwerking, alles moet het keurmerk dragen om ook het eindproduct FSC-gecertificeerd te krijgen.

Reageer op dit artikel