nieuws

Nederland zakt op congressenranglijst

Hotel

Nederland is gedaald op de internationale ranglijst als het gaat om non-corporate congressen. Nederland daalde van vier naar zes ondanks een stijging van het aantal congressen in ons land.

Nederland zakt op congressenranglijst

Als voorbeeld van non-corporate congressen moeten congressen van onder andere tandartsverenigingen, overheden en universiteiten worden gezien. In ons land waren er vorig jaar 423 van dit soort congressen, 32 meer dan in 2006.

Nederland moet op de internationale ranglijst plaatsmaken voor aanstormende landen als Japan en Singapore. Japan staag van plaats achttien naar vijf en Singapore denderde door van tien naar vier.

De top-3 in onveranderd. De Verenigde Staten leidt souverein met 1.114 congressen. Gevolg door Frankrijk (598) en Duitsland (523). Achter Nederland Oostenrijk een vrije val (van plaats vijf naar negen) en moet ook Groot-Brittannië pas op de plaats maken (van zeven naar tien).

De internationale ranglijst is samengesteld door de Union of International Associations (UIA). Deze instantie houdt het aantal internationale non-corporate, associatie- en gouvernementele congressen vanaf driehonderd personen bij.

<>Zie ook:

Reageer op dit artikel