nieuws

Nederlander bouwt vakantiepark in Polen

Hotel

Koos Schepel ziet het helemaal voor zich: een hotel met kuuroord en zo’n 700 vakantiehuisjes, waterpark en thermale baden. Daaruit moet zijn 55 hectare grote vakantiepark wat hij in Polen wil bouwen bestaan. Nog 7 miljoen euro, en hij heeft de financiering rond.

Nederlander bouwt vakantiepark in Polen

Hij hoopt die laatste 30 procent van de totale kosten van één of meerdere investeerders los te krijgen. Dan kan hij beginnen met de bouw van het park, op 15 kilometer van de Poolse stad Krakau.

Schepel verwacht jaarlijks tussen de 800.000 en een miljoen bezoekers te trekken. Dat zullen voornamelijk Polen zijn, maar hij verwacht ook Duitsers, Tjechen, Slowaken en Oekraïners.

De nabijheid van toeristische trekpleisters als de historische binnenstad van Krakau – vorig jaar goed voor acht miljoen toeristen – en het Tatra-gebergte moeten een verblijf in zijn park aantrekkelijk maken. Over een jaar kan begonnen worden met de bouw, die maximaal twee jaar in beslag moet nemen.

Schepel vreest de Pools bureaucratie niet, meldt Zibb.nl. ‘De gemeente waar we gaan bouwen is enthousiast en ondersteunt het project, bijvoorbeeld door de bestemmingsplannen snel te wijzigen en de grond gratis beschikbaar te stellen. Het levert ze immers werkgelegenheid en belastinginkomsten op.’

‘De recreatiemarkt in Polen is echt in opkomst’, zegt Schepel. ‘Daarom zijn we nu ook al bezig met een tweede complex, in het noorden van het land. Ik denk dat er in het hele land, waar 38 miljoen mensen wonen, wel ruimte is voor zes van dit soort parken.’

Reageer op dit artikel