nieuws

Nederlander gaat bewuster op vakantie

Hotel

Nederlanders gaan dit jaar 35,5 miljoen keer op vakantie, iets minder vaak dan de 36 miljoen keer van 2009. Iets minder dan de helft van het totaal aantal vakanties vindt in eigen land plaats.

Nederlander gaat bewuster op vakantie

Volgens de ANWB blijft op vakantie gaan belangrijk voor de Nederlander. Is het erg mooi weer in Nederland, dan zullen we vaker in eigen land op vakantie gaan en zal het aantal vakanties toch nog op het zelfde aantal als vorig jaar uitkomen.

De Nederlander is wel voorzichtig met grote uitgaven vanwege de huidige economische situatie. Maar hij is niet van plan de vakantie te schrappen. Net als vorig jaar gaan Nederlanders dichterbij, vaker in eigen land, met de auto, in een bungalow of kamperen en geven ze minder uit op de vakantiebestemming zelf.

Het zijn vooral de extra vakanties die dit jaar minder ondernomen gaan worden. De Nederlandse vakantieganger zal het boeken van deze extra vakanties dit jaar opnieuw uitstellen en meer op impuls (last minute) ondernemen, zijn de verwachtingen van de ANWB.

Duitsland meest bezocht

Duitsland wordt over het gehele jaar genomen het meest bezochte vakantieland. Circa 3,6 miljoen vakanties zullen in Duitsland

doorgebracht worden. Frankrijk volgt met 2,8 miljoen vakanties. Daarna komt België met 2 miljoen vakanties. Spanje kan 1,5 miljoen Nederlandse vakantiegangers verwachten.

Cruises blijven populair

Opvallend is de populariteit van cruises. Cruises winnen niet alleen aan populariteit bij ouderen, maar ook vooral bij jonge gezinnen.

Cruises zijn met name aantrekkelijk doordat vakantiegangers veel zien en ontdekken. Ook weten cruisegasten vaak precies waar ze aan toe zijn qua kosten, doordat cruises vaak all-inclusive zijn.

Reageer op dit artikel