nieuws

Nederlander richt hotel in hoogste toren in

Hotel

De horeca is volop vertegenwoordigd in de hoogste bewoonde toren ter wereld, de wolkenkrabber Burj Dubai in Dubai. In het hotel komt onder meer een hotel. Voor de inrichting van het hotel is Nederlander Titus van der Werf verantwoordelijk.

Nederlander richt hotel in hoogste toren in

Maandag 4 januari opent de emir van Dubai de Burj Dubai, met meer dan 800 meter het hoogste bewoonde gebouw ter wereld. In de Dubai-Toren kunnen 12.000 mensen wonen.

In het enorm hoge gebouw bevinden zich diverse chique restaurants en een hotel, het Armani-hotel. Bij de inrichting van het hotel is Nederlander Titus van der Werf betrokken. Van der Werf is mede-aandeelhouder van The Parker Company Middle East en werkt al meer dan tien jaar in Dubai.

Burj Dubai

Van der Werf denkt dat de kosten van het hotel, een slordige één miljard dollar, worden terugverdiend. ‘Het is inderdaad een gigantisch bedrag, maar ik verwacht dat de Burj Dubai het emiraat ongelooflijk veel aan marketing en pr zal opleveren. Op termijn komt zo’n investering er gemakkelijk uit’, aldus Van der Werf in Het Financieele Dagblad.

Van der Werf vervolgt: ‘Kijk maar naar de Burj-al-Arab, het enige zevensterrenhotel ter wereld. Dat is de beste reclame ooit voor Dubai geweest. Voor tv-kijkers was dat het symbool van Dubai én dat heeft heel veel toeristen en investeerders naar Dubai getrokken. Zo zal het ook gaan met de Burj Dubai’.

Adrian Smith

De bouw van het complete gebouw heeft meer dan 3 miljard euro gekost. De werkzaamheden aan de toren hebben meer dan vijf jaar geduurd. In de ondergrondse parkeergarage van het gebouw is plaats voor drieduizend auto’s. Architect van Burj Dubai is de Amerikaan Adrian Smith.

Reageer op dit artikel