nieuws

Nederlanders investeren in Vietnamese hotelboten

Hotel

De Nederlandse vastgoedbelegger Ibus Company zet zwaar in om hotelboten te bouwen in Vietman. Het gaat in eerste instantie om 22 hotelboten. Zeer waarschijnlijk wordt deze order gevolgd door nog eens 28 hotelboten.

Nederlanders investeren in Vietnamese hotelboten

Het gaat om boten met het traditionele uiterlijk van een Vietnamese jonk, maar met het gemak van een westerse hotelkamer. De boten gaan vlak voor de kust van Vietnam in de Halong Bay varen.

Stempel
‘Het klinkt misschien gek, maar het communistische systeem van Vietnam is heel inzichtelijk. In het begin hadden we nog veel last van de grote hoeveelheid “red tape”. Zo is er letterlijk voor alles een stempel nodig. Maar daar staat tegenover dat de wil er bij de overheid altijd is om er uit te komen’, aldus directeur Pepijn Morshuis van Ibus in Het Financieele Dagblad.

Strandhotel
Ibus is niet alleen actief met hotelboten, ook heeft het bedrijf hotels in het bezit. Morshuis: ‘We hebben nu twee resorts in midden-Vietnam. De eerste, in Hoi An, is gericht op de cultuurhistorische achtergrond van deze stad. De tweede is een strandhotel in Quy Nhon puur gericht op het welzijn van de gasten. Dit hotel werd vorig jaar genomineerd als beste wellness-resort in Zuidoost-Azië’.

Wellness-concept
Verder bouwt Ibus nog twee hotels met het wellness-concept. ‘Halverwege volgend jaar hebben we ongeveer 370 hotelkamers. Daarnaast doen we nog het beheer van vier hotels met rond de driehonderd kamers’, aldus Morshuis, die verder aangeeft een hotelschool te runnen in Vietnam.

Zie ook:
KPN-topman wil hotelboot (feb, 2006)

Reageer op dit artikel