nieuws

Nederlanders krijgen oer-Hollandse etenswaar mee naar buitenland

Hotel

Nederlanders missen als ze in het buitenland op vakantie zijn drop, kaas, hagelslag, pindakaas en stroopwafels in hun lokale winkel, hotelbar of all-inclusiverestaurant. Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft berekend dat Nederlandse vakantiegangers ruim 20 miljoen kilo aan Hollandse etenswaren mee de grens overnemen.

Nederlanders krijgen oer-Hollandse etenswaar mee naar buitenland

Om vakantiegangers op weg naar het zuiden een goede vakantiestart te bezorgen, deelde TLN zaterdag pakketjes met populaire Nederlandse producten uit.

De pakketjes hagelslag, pindakaas en drop vonden gretig aftrek bij de grensovergang Hazeldonk aan de A16. TLN had de ludieke actie bedacht in het kader van de actie ‘Zonder transport geen vakantiepret’. ‘Op deze manier willen we laten zien dat je altijd transport nodig hebt om producten op de plaats van bestemming te krijgen. Zonder transport is het onmogelijk je koffers te pakken en op reis te gaan. Dan heb je geen zomerkleding, geen zonnebrand, maar ook niet al die favoriete Hollandse levensmiddelen die steevast deel uitmaken van de Nederlandse vakantiebagage.’

Onmisbaar

Transport is dus onmisbaar, volgens TLN. Misschien een gat in de markt om juist de vertrouwde en vertrouwingswekkende puur-Nederlandse waren te exporteren naar de verschillende hotels en bungalowparken in het buitenland waar Nederlanders graag vertoeven? Kan de horeca mooi de hulp van de transportsector voor inroepen!

Reageer op dit artikel