nieuws

Nederlandse GM: ‘Spanningen oorlog amper merkbaar

Hotel

De Nederlandse general manager Maurice Gelders van het nieuwe Holiday Inn Baku Airport in Azerbeidzjan, het buurland van het oorlogvoerende Georgië, merkt weinig tot niets van de spanningen op de Kaukasus. Dat laat Gelders vanuit Baku weten aan MissetHoreca.nl.

Nederlandse GM: ‘Spanningen oorlog amper merkbaar

De oorlog in Zuid-Ossetië waar Georgië bij betrokken is, is nauwelijks waarneembaar in Azerbeidzjan. ‘Wel ontvingen wij gasten uit diplomatieke kringen die vanuit Baku naar Georgië reisden’, meldt Gelders.

Volgens Gelders heerst er geen angst in Azerbeidzjan dat er een dergelijke situatie zoals in Georgië zal plaatsvinden. ‘De afstand vanuit Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, naar de hoofdstad Tiblisi in Georgië is zeshonderd kilometer’, stelt Gelders.

Gelders vervolgt: ‘Ik kan geen antwoord geven op de vraag welke economische verliezen er geleden worden. Wij ontvangen echter sinds maandag geen tv-beelden meer van CNN. Wellicht heeft dit te maken met de veelvuldige berichtgeving’.

Gelders merkt op dat de hotellerie in het voornamelijk islamitische land nog in de kinderschoenen staat. ‘Er zijn een aantal buitenlandse spelers op de markt in Baku, zoals Hyatt, Holiday Inn en Rezidor. Hilton en Kempinski zullen in de toekomst ook toetreden. Buiten het twee miljoen inwoners tellende Baku zijn geen buitenlandse spelers actief’.

Maurice Gelders is net begonnen aan zijn job als general manager bij Holiday Inn Baku Airport. Daarvoor werkte hij onder meer als interim gm voor NH Hoteles en was hij area director bij Bilderberg. Maurice Gelders won in 2005 met hotel Beaumont de Dutch Hotel Award.

Reageer op dit artikel