nieuws

Nederlandse gm Tripoli wist niets van vliegramp

Hotel

Nederlander Rutger Verschuren, general manager van twee hotels in de Libische hoofdstad Tripoli, moest via internationale media vernemen dat er een vliegtuig was neergestort.

Nederlandse gm Tripoli wist niets van vliegramp

‘Niemand in het hotel, ook medewerkers niet, waren op de hoogte’, laat Verschuren weten. De Libische staatsmedia maakten pas na uren uren officieel melding van het vliegongeluk.

Starwood

Rutger verschuren zit sinds vorig jaar in Libië. In Tripoli start hij voor Starwood twee hotels op, een Sheraton en een Four Points by Sheraton. Verschuren was eerder directeur van het vierduizend kamers tellende Sheraton in Macau. Dit ambitieuze project werd vorig jaar tijdelijk stilgelegd bij gebrek aan financiering als gevolg van de internationale krediet- crisis. Voor de Nederlander zat er niets anders op dan verkassen.

Pionieren

In Libië is het pionieren voor de Verschuren. Starwood is een van de weinige actieve internationale hotelbedrijven in het land van Khadaffi. Lange tijd golden economische sancties tegen Libië vanwege de terroristische aanslag op een Boeing van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij PanAm boven het Schotse Lockerbie, in 1988. Het regime van Khadaffi zou achter die aanslag zitten. Pas in 2003 beëindigden de VS de sancties.

Reageer op dit artikel