nieuws

Nederlandse hotelier verovert internet met veilingsite

Hotel

De vraag- en aanbodsite www.marche.fr van de Nederlandse hotelier Arnold Verhoeven van Hotel Thomas in het Zuid-Franse Le Cannet is een groot succes op internet. Verhoeven rolt de goed bezochte Franstalige site binnenkort uit in het Russisch, gevolgd door Japan, Chinees en Spaans. Amerikaanse internetboys hebben de jacht inmiddels geopend op Marche.fr.

Nederlandse hotelier verovert internet met veilingsite

Arnold Verhoeven, al jaren eigenaar van het driesterrenhotel Hotel Thomas aan de zonnige Zuid-Franse kust, begon in mei 2004 met de Franse vraag- en aanbodsite. De site, in ons land vergelijkbaar met Marktplaats.nl, groeide explosief en telt momenteel vier miljoen bezoekers per maand.

Onderhandelingen
www.marche.fr is qua grootte de derde veilingsite in het Frans. Het internetsucces van Verhoeven bleef niet onopgemerkt. Vanuit de Verenigde Staten ontstond grote belangstelling en Verhoeven ging eind vorig jaar in onderhandeling met internetjongens uit de VS.

‘We hebben twee maanden onderhandeld. Maar aangezien ik toen pas begreep welke waarde websites met veel bezoekers hebben, besloot ik nog even vol te houden’, zo laat Verhoeven weten. Vooralsnog wacht hij met het verkopen van de site.

Veertig buitenlandse versies
Verhoeven denkt meer aan uitbouwen in plaats van verkopen. De site moet in veertig buitenlandse versies op het internet verschijnen. ‘De Russische versie komt binnen een paar weken op de markt. Met de daarvoor ontwikkelde software kunnen we ook snel andere versies lanceren. We komen in het Japans, Chinees en Hindi. Maar ook alle Europese talen krijgen de aandacht. Met Spaans en Portugees kunnen we goed uit de voeten in Zuid-Amerika’

Verhoeven vervolgt: ‘Ik doe het helemaal in eigen beheer en huur her en der wat IT-ingenieurs in die de zaak bouwen zoals ik het wil hebben. Normaliter heb ik er twee in vaste dienst. Ik heb daarvoor een aparte vennootschap opgericht’.

Door de drukke internetwerkzaamheden van Arnold Verhoeven wordt Hotel Thomas grotendeels gerund door zijn vrouw Debby. Een aantal medewerkers van het hotel werkt mee aan Marche.fr.

Reageer op dit artikel