nieuws

Nederlandse hotelman Willemsen ziet brood in West-Afrika

Hotel

La Fleur Hotels van de Nederlander Sander Willemsen is met een flinke opmars bezig in Afrika. De hotelketen verplaatste, door de politieke chaos in Noord-Afrika afgelopen jaar, de activiteiten naar het westen van Afrika met Ghana als nieuw speerpunt.

Nederlandse hotelman Willemsen ziet brood in West-Afrika

La Fleur Hotels voert inmiddels het management of de franchise over een kleine veertig hotels wereldwijd. Het gaat om hotels in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De laatste tijd richt het de pijlen vooral op het westen van Afrika.

‘Toen de onrust in Noord-Afrika begon, hebben we als startend bedrijf nogal wat tegenslagen gehad aangezien we net bezig waren met projecten in Egypte, Tunesië en Marokko. Ik ben me gaan richten op West-Afrika in het algemeen en Ghana in het bijzonder aangezien dit een relatief veilig en stabiel land is met een van de snelst groeiende economieën in Afrika. Mede door de oliewinning in Takoradi’, aldus Sander Willemsen.

In Ghana managet La Fleur Hotels de volgende hotels: Unique Palace Hotel in Accra, Le Baron Hotel eveneens in Accra, La Fleur Beach Lodge in Kokobrite en het Nick Royale Hotel in Tema. Nick Royale hotel opent haar deuren in maart en zal het tweede vijfsterrenhotel van Ghana zijn.

Vanaf januari dit jaar maken het Senator Hotel in Kumasi, Hillcrest Hotel in Takoradi en het New World Inn in Ikeja, Nigeria deel uit van de groep van franchise hotels. ‘Verder heb ik onlangs een development en representation agreement getekend met Hans Kennedie inzake Swiss International Hotels. Dit merk gaan wij in West- en Noord-Afrika in de markt zetten en wij bieden vanuit Willemsen Hospitality aanvullend onze operational management services aan’, aldus Willemsen.

In onderhandeling voor Swiss International Hotels zijn volgens Willemsen momenteel twee hotels in Nigeria (een met 75 kamers en een hotel met 184 kamers) en een resort aan de Rode Zee in Egypte met 1.750 kamers.

Ook in Azië timmert Willemsen aan de weg. ‘Een aantal maanden geleden hebben we getekend met The Elephant Corridor Hotel in Sri Lanka. Olaf Eman, mijn Group DOO, is daar aan het opstarten en verdere managementcontracten aan het ontwikkelen’.

Willemsen Hospitality heeft verder een samenwerkingsverband met Reikartz Hotels in de Oekraïne. ‘Waar we de sales ondersteuning geven en als consultant fungeren. Veel activiteit nu ter voorbereiding op het EK Voetbal 2012’, aldus Willemsen.

Reageer op dit artikel