nieuws

Nederlandse toeriste verkracht op hotelkamer Zuid-Afrika

Hotel

Een 60-jarige Nederlandse toeriste is afgelopen weekend overvallen en verkracht in haar hotelkamer in Zuid-Afrika. De vrouw logeerde met een groep landgenoten in het met hekken, poorten en camera’s beveiligde Lord Charles Hotel in Somerset West, niet ver van Kaapstad.

Nederlandse toeriste verkracht op hotelkamer Zuid-Afrika

De verkrachter wachtte zijn slachtoffer op in de badkamer van haar kamer op de begane grond. Hij zou zijn binnengekomen via een schuifdeur bij het terras.

Volgens de krant Die Burger kwam de vrouw ’s nachts terug van een borrel met haar reisgenoten in de hotelbar. Bij binnenkomst van haar kamer werd ze overmeesterd door een bruin getinte man van een jaar of 30. Deze eiste in het Engels geld.

De Nederlandse zou haar belager ongeveer 360 euro hebben gegeven. Daarna werden haar handen op haar rug gebonden en kreeg ze een prop in de mond. De man verkrachtte haar tweemaal om vervolgens in slaap te vallen. Na twee uur werd hij wakker en vertrok hij.

De leiding van het hotel, dat behoort tot NH Hotels, is geschokt. ‘Onze eerste zorg was de verzorging van het slachtoffer. Dat is behandeld door deskundigen die uitgebreid met haar hebben gepraat. Daarna besloot het slachtoffer de reis voort te zetten’, zegt een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel