nieuws

NH bouwt viersterrenhotel in Amersfoort

Hotel

NH Hotels begint nog deze zomer aan de bouw van een nieuw hotel in Amersfoort. Het nieuwe viersterrenhotel met 114 kamers komt vlakbij het kersverse kantoor van chemiegigant Akzo Nobel.

NH bouwt viersterrenhotel in Amersfoort

Aan de koopovereenkomst ging een lange periode van onderhandelen vooraf. De betrokken partijen bij de realisatie van het hotel zijn naast NH Hoteles ontwikkelaar Multi Vastgoed en Van Hoogevest Ontwikkeling.

De bouw start deze zomer. Begin 2009 moeten het hotel haar eerste gasten ontvangen. Volgens het Algemeen Dagblad kiest NH voor Amersfoort vanwege de centrale ligging, het zakelijke stationsgebied en de culinaire en culturele voorzieningen.

Het nieuwe NH hotel in Amersfoort krijgt 114 kamers, een grote congresruimte en vergaderzalen. Verder krijgt het hotel een ondergrondse parkeergarage voor driehonderd auto’s.

Arco Buijs – Business Unit Director NH Hoteles over het nieuwe project: ‘Door het openen van dit viersterrenhotel in Amersfoort versterkt NH Hoteles haar marktpositie wat zeer goed past binnen de sterke groeistrategie van de internationale hotelketen’.

Het nieuwe hotel is het sluitstuk van het project Brouwershof, gelegen in het stationsgebied van Amersfoort, waar Multi en Van Hoogevest eerder het kantoor voor Akzo Nobel (9.500 m2) realiseerden en een tweede kantoor voor de verhuur opleverden. In dit kantoor heeft onlangs het Amerikaanse TSYS zich gevestigd en is nog circa 3.500 m2 beschikbaar voor verhuur. DTZ Zadelhoff en Comma Vastgoed zijn belast met de verhuur hiervan. Beide kantoorgebouwen zijn verkocht aan KFN.

Reageer op dit artikel