nieuws

NH weer mikpunt overnamegerucht

Hotel

De geruchtenstroom rond een overname van NH Hoteles zwellen weer aan. Het Financieele Dagblad meldt dat mogelijk nog deze week duidelijkheid komt over het concern. Eind vorig jaar draaide de geruchtenmachine ook al op volle toeren.

NH weer mikpunt overnamegerucht

Volgens de jongste berichten komt er eind deze week mogelijk meer duidelijkheid over het hotelconcern, dat vorige week vrijdag gewild was op de Spaanse beurs in Madrid. Volgens de financiële ochtendkrant overweegt de Spaanse hotelketen Barcelo en de investeringsfirma Inversiones Ibersuizas een openbaar bod op de aandelen van NH.

Die laatste melding komt van de website El Confidencial, die zich baseert op informatie van ingewijden die anoniem wensen te blijven. Inversiones Ibersuizas meldt in een mededeling aan de Spaanse beurs geen gesprekken te voeren met Barcelo over een mogelijke overname van NH.

Eind vorig jaar stak het gerucht de kop op dat concurrent Hesperia NH Hoteles zou overnemen. Bij die geruchten bleef het. Wel was Hesperia de laatste twee maanden weer actief richting NH. Hesperia breidde zijn belang in NH de afgelopen maanden uit naar 23,6 procent.

Reageer op dit artikel