nieuws

NH wil alle aandelen van Jolly

Hotel

NH Hoteles bereidt een bod voor op het restant van de aandelen van de Italiaanse hotelketen Jolly. NH wil zo kunnen voldoen aan de aangekondigde snelle expansie in Italië. Met de overname is in totaal 127,6 miljoen euro gemoeid.

NH wil alle aandelen van Jolly

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het gaat NH om de 25,6 procent aandelen van Jolly Hotels die nog op de beurs van Milaan in omloop zijn. NH heeft samen met de Italiaanse Banca Intesa uit Milaan en de eigenaar van Jolly Hotels, Joker Partecipazione, een joint venture genaamd Grande Jolly opgericht.

25 euro
NH heeft een belang van 51 procent in Grande Jolly, Joker 42 procent en Banca Intese 7 procent. Grande Jolly bezit 75 procent van de aandelen van Jolly Hotels en wil het restant van de aandelen in bezit krijgen. Het wil 25 euro per aandeel neerleggen voor de 25,6 procent resterende aandelen.

Italië
NH Hoteles maakte onlangs bekend het grootste deel van de investering de komende drie jaar te doen in Italië. Aan het eind van 2009 wil de Spaanse keten meer dan 14.000 kamers hebben in Italië.

Amsterdam
Jolly Hotels exploiteert 45 hotels met 7452 kamers. Van de 45 hotels zijn er 38 gevestigd in Italië. Ons land telt één vestiging van Jolly. Het gaat om het Jolly Hotel Carlton aan de Vijzelstraat in Amsterdam.

Zie ook:
NH expansief in Italië (dec, 2005)

Reageer op dit artikel