nieuws

Nieuw beursfonds koopt hotels op

Hotel

Nederlandse hotels zijn een serieus doelwit van overnames door een nieuw beursgenoteerd bedrijf. Pan-European Hotel Acquisition Company (Pehac) treedt donderdag toe tot Amsterdamse beurs. Er komt 100 miljoen euro vrij, waarmee het hotels en ketens wil opkopen.

Nieuw beursfonds koopt hotels op

Pehac zich richt op hotels en ketens in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Maar ook logiesbedrijven in Italië, Spanje en Portugal behoren tot mogelijke overnamekandidaten. Pehac wil de gekochte hotels strakker gaan leiden en zegt hiermee ervaring te hebben.

Achter Pehac zit een oude bekende. Willem-Jan van den Dijssel is bestuursvoorzitter en was in 2000 de man die Krasnapolsky verkocht aan het Spaanse NH Hoteles. Van Dijssel wordt ondersteund door Laurence Strenger en Max Kok. Van Dijssel heeft al enkele gesprekken gevoerd met hoteleigenaren.

De beursgang van Pehac moet 100 miljoen euro opleveren. Het fonds heeft volgens Het FInancieele Dagblad een uniek karakter, omdat er in eerste instantie geen concrete bestemming is voor het opgehaalde geld. Pehac krijgt van de aandeelhouders anderhalf jaar de tijd om geschikte hotels voor te dragen. Lukt dat niet, dan stort Pehac het geld weer terug.

Reageer op dit artikel