nieuws

Nieuw Deens hotel: etage exclusief voor vrouwen

Hotel

Het nieuwe Deense hotel Bella Sky Comwell in Kopenhagen reserveert een complete etage exclusief voor vrouwen. Het hotel dat 16 mei haar deuren opent, is hiermee het eerste in Europa. Vrouwelijke gasten hebben het idee zelf ingebracht bij de hoteldirectie.

Nieuw Deens hotel: etage exclusief voor vrouwen

De etage, omgedoopt tot ‘Bella Donna-etage’ is tot stand gekomen in samenwerking met invloedrijke vrouwen met een uitgebreide ervaring op het gebied van (zaken)reizen.

In het luxe Londense Grange City Hotel zijn wel vrouwvriendelijke kamers te boeken met extra faciliteiten, maar deze zijn niet exclusief toegankelijk voor vrouwen. Berlijn gaat met hotel Artemisia nog een stapje verder. Hier mogen in het hele hotel geen mannen komen.

Chocolade in de minibar

Vrouwenetages in hotels zijn zeer in trek in het buitenland. Onderzoek heeft onder andere aangetoond dat vrouwen zich er veiliger voelen. Ook vinden ze het in het algemeen prettig dat bij de inrichting rekening is gehouden met specifieke wensen van vrouwen, vooral in de badkamer. Ook wensen de vrouwen een andere inhoud van de minibar, zonder bier en sterke drank. Wijn en chocolade staan wel op het verlanglijstje. Net als een grote passpiegel, make-up spiegel en eenvoudig te bedienen elektronica.

Bella Sky is het grootste designhotel van Noord-Europa. Het nieuwe, bijna 80 meter hoge gebouw is gebouwd bij het grote internationale beurs- en expositiecentrum Bella Center, nabij de internationale luchthaven van Kopenhagen. Het hotel, dat uit twee zeer opvallend gebogen torens bestaat, telt in totaal 814 kamers verdeeld over 23 etages.

Het hotel heeft in totaal 30 vergaderlocaties, drie restaurants en 24-uurs roomservice. Lobby en hotelbar ontbreken evenmin.

Reageer op dit artikel