nieuws

Nieuw hotel Nijmegen krijgt topkok van ’t Ambacht

Hotel

In Nijmegen opent op 5 juli een nieuw suitehotel met restaurant. Hotel Manna wordt gerund door Sander Hendrix en Aïda Papilaja. In de keuken staat Arthur Ross. Hij was tot voor kort eigenaar en chef van restaurant ’t Ambacht in Driel. Het hotel met zes kamers is deels gefinancierd door twintig ondernemers uit stad en regio, ‘ambassadeurs’.

Nieuw hotel Nijmegen krijgt topkok van ’t Ambacht

Het hotel telt zes suites en is gevestigd aan de Nijmeegse Oranjesingel in een pand wat eerst de ‘Kerk van de Nazarener’ was.

Arthur Ross

In de gedeeltelijk open keuken (85 couverts) zwaait chefkok Arthur Ross de scepter. Ross was tot voor kort eigenaar en chef in restaurant ’t Ambacht in Driel. Dit restaurant sluit 1 juli de deuren.

Sander Hendrix in dagblad de Gelderlander: ‘Arthur Ross is ‘heel creatief, heeft een passie voor zijn werk’. Volgens Sander en Aïda is Ross iemand die liever kookt dan ondernemer is.

Gunnen

Hoe groot de investering is, willen ze niet kwijt. Maar wel dat twintig ‘ambassadeurs’, ondernemers uit stad en regio, in het nieuwe restaurant/hotel investeren. Aïda: ‘Mensen die het ons gunnen. Ze hebben vertrouwen in ons. De ‘ambassadeurs’ nemen een derde van de investering voor hun rekening.’

Landgoed Avegoor

De eigenaren werkten eerder bij: Wijnfort Lent, restaurant De Fusie, restaurant ’t Ambacht in Driel en Landgoed Avegoor in Ellecom.

Reageer op dit artikel