nieuws

Nieuw InterContinental in Koeweit

Hotel

InterContinental Hotels Group (IHG) heeft getekend voor een nieuw InterContinental Hotel in Koeweit Stad, in het gelijknamige oliestaatje. In totaal heeft IHG nu vijf bedrijven in Koeweit.

Nieuw InterContinental in Koeweit

Voor het nieuw te bouwen InterContinental Kuwait Downtown sloot IHG een samenwerkingscontract met vastgoedontwikkelaar Bukhamseen Group, die ook de andere vier hotels beheert.

Het nieuwe hotel moet eind 2010 de deuren openen, en krijgt 200 luxe kamers. Het hotel richt zich op de high-end zakenreiziger naar het golfemiraat.

IHG is blij met de samenwerking met Bukhamseen, en hoopt in de toekomst nog meer hotels samen te ontwikkelen, aldus John Bamsey, Chief Operating Officer IHG Midden-Oosten en Afrika.

Op dit moment managet IHG een Crowne Plaza en een Holiday Inn onder Bukhamseen, en zijn al eerder contracten gesloten voor twee Staybridge Suites, gericht op langdurig verblijf.

Zowel Bukhamseen als IHG zien in Koeweit een snel groeiende markt, met veel vraag naar luxe hotelkamers en geavanceerde zakelijke faciliteiten. Met het InterContinental Kuwait Downtown willen ze aan die vraag voldoen.

Momenteel heeft IHG 36 hotels met in totaal 10.900 kamers in het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast zijn 11 hotels met bijna 3500 kamers in ontwikkeling, meldt Hotelnewsresource.com.

Meer berichten over IHG:

Reageer op dit artikel