nieuws

Nieuw keurmerk wellnessbedrijven in de maak

Hotel

Er komt een nieuw keurmerk voor wellness & Spa bedrijven. Die ambitie heeft de vandaag opgerichte Dutch Spa & Wellness Association (DSWA), een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, ANBOS en RECRON.

Nieuw keurmerk wellnessbedrijven in de maak

De samenwerking moet resulteren in een onafhankelijk kennis- & informatiecentrum voor de spa & wellness-sector. ‘In de wellnessector zien we de opkomst van steeds meer multifunctionele bedrijven, waarbij sauna, schoonheidsbehandelingen en horeca aangeboden worden. Dat maakt samenwerking noodzakelijk’, zegt de DSWA-voorman Marc Sanders, tevens bestuurslid is van de sector Toerisme, Recreatie, Sport en Cultuur van Koninklijke Horeca Nederland.

Waarborgen

Het kenniscentrum heeft als missie de kwaliteit te verbeteren maar vooral te waarborgen. Daartoe zou een keurmerk moeten worden ontwikkeld. Dat kan een nieuw keurmerk zijn, maar aansluiting bij andere systemen is ook mogelijk.

Aanspreekpunt

Doel is uiteindelijk de kennis en deskundigheid van het ondernemerschap in de wellnessbranche te vergroten en centraal naar buiten te treden als aanspreekpunt daar waar thema’s brancheoverstijgend.

Reageer op dit artikel