Nieuw Serre in Okura hotel neemt Bib Gourmand over

Nieuw Serre in Okura hotel neemt Bib Gourmand over

Restaurant Serre in het Okura Hotel in Amsterdam behoudt haar Bib Gourmand. Serre opende pas begin 2011 haar deuren maar heeft de Bib overgenomen van de voormalige brasserie La Camelia. Serre is door Michelin dan ook niet als nieuwe Bib Gourmand-drager bestempeld.

Restaurant Serre is het derde restaurant in het Okura Hotel dat door Michelin bekroond is: Ciel Bleu restaurant heeft twee Michelinsterren en restaurant Yamazato is in bezit van één Michelinster.

Chef de cuisine van Serre, Marc van der Tang, hoopte al dat Serre de Bib Gourmand mocht overnemen. ‘Het is geweldig dat we deze erkenning krijgen.’ Serre gaat de Bib-erkenning de komende twee weken vieren met een gratis uitbreiding van het Bib Gourmand menu met een vierde gang.

Serre opende begin 2011 haar deuren. Het restaurant laat zich inspireren door Ciel Bleu, maar dan op een luchtige wijze gepresenteerd. ‘Hierdoor kan een breed publiek kennismaken met de basis van de keuken van Ciel Bleu.’

‘We bieden de goede verhouding tussen prijs, kwaliteit en creativiteit met ons Bibendum-menu,’ zegt Van der Tang in een persverklaring.

Restaurants die in Amsterdam in aanmerking komen voor een Bib Gourmand serveren een driegangen keuzemenu voor de prijs van maximaal 36 euro.

Meer over de Bib Gourmands: